Vko 6: Itsensä häpäisy

maanantaina, helmikuuta 09, 2009 / Lähettänyt Jutei /

Mallin puutteessa on häpäistävä itsensä ja otettava "one for the team". Näytän kyllä melko hölmöltä tässä, mutta näkisittepä ne muut kuvat!

Mutta asiaan. Tässä on siis haettu butterfly-, eli perhosvalaistusta. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi iso valo tulee edestä ylhäältä ja toinen edestä alhaalta. Kuva otetaan näiden valojen välistä, niin että ylempi valo toimii päävalona ja alempi täytevalona. Taustalle lisäsin parin juomalasin läpi ammutun sinisen valon, mutta tämä valo ei siis kuulu varsinaisesti tuohon perhosvalaistukseen. Taustavaloja on monesti hyvä elävöittää ampumalla ne esim. kasvin lehtien tai juomalasien läpi. Epätasaisempi valo taustalla on aina mielenkiintoisempi ja tuo lisää syvyyttä kuvaan.

Kuvaan olen melko tyytväisempi, vaikkakin malli olisi voinut ollat hohdokkaampi. Itsestä kuvan ottaminen ei ole sitä helpointa puuhaa, kun kuvakulmilla leikkiminen ja kaikki muukin extratestailu menee turhan vaivalloiseksi. Matkoja kameran taakse ja takaisin kuvattavaksi kertyy helposti lähes marathonin verran. Toisaalta itsestä otettuihin kuviin on monesti helpompi saada lupa netissä julkaisuun :)

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Anonyymi on 17. helmikuuta 2009 klo 14.26

Hyvä kuva!

t.Toni

Comment by Anzku on 26. helmikuuta 2009 klo 10.16

Kyllä siut tuosta tunnistaa, eli onnistunu on! Tää voi nyt tulla vähän shokkina mutta tuolta sie kyllä näytät! :D

Miulle vasta nyt kerrottiin että siulla on tämmönen blogi! Pääsen tännekki häiriköimään! JEEJEE!

Lähetä kommentti