Taskukoon sofbox

maanantaina, helmikuuta 09, 2009 / Lähettänyt Jutei /

Pari kertaa poissa kotoa ollessa on ollut tarvetta valonpehmennykseen, mutta mitään pehmennintä ei ole ollut mukana. Vaihtoehtoinahan minulla olisi eBaysta tilatut 40x40 cm softbox ja 80 cm läpiammuttava sateenvarjo. Softbox ei kuitenkin sovi reppuun edes purettuna ja lisäksi sen kasaaminen on sen verran vaivalloista että koko kuvaaminen voi jäädä väliin. Sateenvarjo olisi kätevämpi kantaa mukana, mutta varjo edellyttää aina myös jalustan mukaan ottamista ja taas on selkä väärällään.

Mutta sitten löytyi eBaysta välimallin ratkaisu. Kyseessä on pieni, takataskuun mahtuva Softbox. Softboxin koko on kasattuna 12,7 x 9,9 cm, eli mistään koko huoneen valaisuun riittävästä välineestä ei ole kyse. Laitteen toimivuus piileekin se pienuudessa ja kätevyydessä. Näitä sopisi kameralaukkuun kymmenittäin ja velcro-tarroilla toimiva kiinnitys on todella kätevää ja nopeaa. Hinnallakaan tätä vermettää ei ole pilattu, sillä sofbox kopsahti eteiseen n. 7€:n hintaan.

Miinuksena on siis sofboxin tuottaman valon koko, sillä mitä suurempi valonlähde on kohteeseen nähden, sen pehmempä valo ja päinvastoin. Tämä siis toimii kunnolla vain pienien esineiden kuvauksessa ja makroilussa. Esim. autoa kuvatessa kämmenen kokoinen valonlähde ei kovin pehmeää valoa tuota. Mutta kun kohde on tarpeeksi pieni ja lähellä niin tämä todella toimii..ja hyvin!

Alla makrokuva pienistä ruuveista ensin ilman ja sitten softboxin kanssa. Varjon pehmeyden ero on huomattava! Lopussa myös pari kuvaa itse vekottimesta. Oli kyllä mainio löytö.Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti