Vko 4: Mallina lammas

sunnuntaina, tammikuuta 25, 2009 / Lähettänyt Jutei /

Alkuun pieni tarina uuden salaman saapumisesta. eBayn kautta tilattu Sunpak 422D:hen oli tullut jo saapumisilmoitus postiluukusta, mutta homma ei ollutkaan niin yksinkertainen. Tarjosin aluksi sitä lappua aluksi postiin, mutta sieltä sanottiin että salaman voi noutaa tullista. No tuppauduin sitten tulliin sen lapun kanssa mutta homma ei ollutkaan niin yksinkertainen. Tullissa vaadittiin jonkin näköistä kuittia tästä ostoksesta. Tällaista kuittia ei tietenkään mukana ollut ja pakettia ei ilman kuittia saanut. Avattiinpa jopa se paketti jos siellä sisällä olisi ollut jonkinlainen kuitti, mutta ei onnistanut. Onneksi sain tulostettua PayPalista sopivat kuitit ja päivän päätteksi salama päätyi onnellisiin käsiin. Eli kannattaa suoraan ottaa jonkinlainen todistus maksetusta hinnasta, niin saa kerralla paketin tullista haltuun.

Ja sitten itse asiaan. Tämän viikon kuvaksi setviytyi lammaspotretti. Tästä tulikin ensimmäinen kuva joka on otettu kolmea valoa käyttäen. Ja hyvin onnistuin vaikka mutta mitään ihmeempiä vehkeitä ei ollut saatavilla, pelkkä kameralaukun sisältö. Esim. jalustoja ei ollut.

Valot on aseteltu seuraavasti: Etuylävasemmalta Sunpak 433D parilla leivinpaperikerroksella (leivinpaperit pehmensivät valoa), taustalla Nikon SB-600 sinisellä geelillä ja Stofen valonhajoittajalla, sekä Sunpak 422D gridspotilla takaoikealta.

Tausta olisi voinut olla hieman kirkkaampi, mutta muuten olen tähän tyytyväinen. Tuo takaoikealla oleva 422D tuo mukavasti syvyyttä ja muotoa kuvaan. Tätä kun vielä pääsis tekemään ihan elävän ihmisen kanssa. Pitää ruveta houkuttelemaan ihmisiä ansaan.

Tunnisteet: