Vko 3: Snapsi

tiistaina, tammikuuta 13, 2009 / Lähettänyt Jutei /

Innostuin tänään kokeilemaan lasin kuvausta uudelleen ja tällä kertaa paljon paremmin tuloksin. Oppi oli mennyt perille ja pystyn jopa olemaan ylpeä aikaansaannoksistani. Kuvasin kuvat läppäriltä laukaisten, joten sain tarkastettua kuvan heti ja hieman isommalta ja paremmalta näytöltä kuin kameran (15,4" vs. 2,5")!

Tällä kertaa kohde oli pieni ja näin helpompi valaista näillä vehkeillä mitä on. Sekä tummalla että valkealla taustalla kuvatut kuvat on kuvattu lähes samalla valojärjestelmällä. SB-600 40x40 cm softbox suoraan lasintakana vaakatasossa. Alustana toimi valkoinen paperi ja pala lasia.

Ensimmäisessä setissä peitin softboxin muuten mustalla kartongilla, paitsi kuvassa näkyvän valkean taustan. Tällä valaistuksella saadaan lasiin heijastumaan mustat ääriviivat ja lasi erottumaan vaaleasta taustasta. Vähän vielä mehua lasiin ja kuvasta tuli paljon mielenkiintoisempi. En hirveästi jaksanut sipistellä kuvankäsittelyssä, joten pientä ylimääräistä mustaa viivaa yms. on näkyvissä.

Muutaman hyvän kuvan jälkeen oli aika kokeilla jotain muuta. Tiputtelin pipetillä tippoja veteen ja yritin saada ajotuksen kuntoon. Läppäriltä laukaiseminen ei juurikaan helpottanut tätä hommaa, sillä viivettä oli paljon. Klikkaamalla saat kuvia isommaksi.

Viimeiseksi kokeilin vielä kuvausta mustalla taustalla ja leikiskelin mehulla ja viiden sentin kolikoilla. Tässäkin siis soxbox taustalla, mutta nyt siitä on peitetty mustalla vain kuvan kokoinen alue. Näihin olisi ehkä kannattanut vaihtaa musta alusta, jäi vähän hölmön vaaleaksi tuo lasin ympäristö. Näihin kuviin lisätty vasemmalta Sunpak 433D grid spotilla tuomaan nestettä paremmin esille.Semmosta tällä kertaa!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti