Makroilua loitoilla

maanantaina, maaliskuuta 14, 2011 / Lähettänyt Jutei /Heti asiaan, pari hankintaa on tehty ja niillä no ehditty hieman leikkiäkin. Ensimäinen hankinta oli Vivitar 70-150 f3.8 vanha manuaalinen pumppuzoomi. Kevyt, kompakti, valovoimainen ja suhte terävä linssi. Tämmöisessä vanhassa mötikässä ei tietenkään mitään sähköjä kulje, joten kameran valotusmittari ei tämän kanssa toimi. Hyvin kuitenkin tuolen toimeen tällaisten manuaalijutskien kanssa, usein se on jopa mukavampaa. Hirveästi en yleensä teleä käytä, enkä sellaista ole aina omistanutkaan. Nyt kuitenkin löytyi hyvää halvalla, niin miksipä ei!

Toinen hankinta oli budjettimakroilijan parhaat vempeleet eli loittorenkaat. Nämä "tuubi" tulevat linssin ja rungon väliin ja tulevat huomattavasti halvemmaksi, kuin oikea makrolinssi. Tässä sarjassa on 3 eri paksuutta (9, 16 ja 30 mm) ja näitä yhdistelemällä saa erilaisia loitonnuksia. Nyrkkisääntönä on, että mitä kauemmaksi linssiä rungosta loitonnat sitä suurempana kohde piirtyy kennolle. Hieman kai nuo piirtoa huonontaa ja luonnollisesti syövät valovoimaa, mutta salaman avulla homma hoituu missä vain.

Alla muutama hassu otos loitot + vivitar + salama yhdistelmällä. Mukava oli taas pitkästä aika makroilla. Kyllä tuo lähelle meno avaa ihan uuden maailman ihan arkisistakin esineistä. Suosittelen!Tunnisteet:

1 kommenttia:

Anonyymi on 15. maaliskuuta 2011 klo 13.40

Kaikki muut tunnistin paitsi tuon viimeisen...jäi nyt vähän härnäämään :) Mahtava kuva napeista!
- H&H -

Lähetä kommentti