Holga kuvia

keskiviikkona, helmikuuta 23, 2011 / Lähettänyt Jutei /

Ekat Holga 135bc kuvat esiin ja sassiin!

Kameralla on nyt kuvattu 5 rullaa (3 väri ja 2 mv). Värirullat on vielä kehittämättä, kun värikemiat pääsivät loppumaan ja ei ole halua enää niiden kanssa telkuta. Pitäisi vain saada itseään niskasta kiinni ja vietyä rullat putiikkiin. Niska vain on viime aikoina ollut kovin liukas ja lipevä.

Jos halutaan tutkia kriittisesti Holgan tuottamaa kuvanlaatua, niin nämä kuvat tuskin kelpaavat siihen. Kuvat on kuvattu vanhentuneelle Ilford Pan 100 filmille, enkä tiedä miten paljon tuo filmin ikä vaikuttaa lopputuloksiin. Lopputuloksiin voi myös vaikuttaa pari jykevää faktaa; 1. mokailin kehityksessä ja negoihin päätyi paljon roskaa ja pölyä. 2. Negaskannerini ei ole ammattitasoa.

Näissä mustavalkokuvissa on käyetty Wide adapteria, joka laajentaa polttoväliä n. 24 milliin. Talven pimeyden vuoksi paljon oli melko alivalottuneita kuvia, kun ei tuo ISO 100 filmi meinaa nähtästi tuolla kameralla riittää edes pilviseen talvipäivään. Pitkiä valotusaikoja testailin melkein yhden rullallisen ja niissäkin harjoitus olisi tarpeen, sillä valotukset oli hakusessa suntaan jos toiseenkin. Ihan tyytyväinen kuitenkin olen kuvien tunnelmaan, mikä Holgan kanssa juuri onkin olennaista. Holgalla ei oteta huipputeräviä tai täydellisesti valottuneita kuvia..ainakaan kovin hyvällä prosentilla. Kesää odotellessa sano Holga, joka valoa kaipas!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti