HDR harjoittelua

lauantaina, heinäkuuta 11, 2009 / Lähettänyt Jutei /

Innostuin pitkästä aikaa käväisemään HDR:n ihmeellisessä maailmassa. HDR kyllä tarjoaa varsin mielenkiintoisia mahdollisuuksia ottaa näyttäviä kuvia kohteista joissa kameran dynamic range (mitä lie suomeks?!) ei riitä. Nämä pari kuvaa ovat tämän kesän road tripiltä (mitä lie suomeks?!). Ensimmäinen on Uudenkaupungin leirintäalueelta, missä kaatosateen jälkeen aurinko pääsi vielä näyttätymään ennen laskeutumistaan. Toinen kuva on joku vanha rakennuksen raunio Vanhasta Vaasasta. Ei mitään hajua mikä tuo on joskus ollut.

Kuvat ovat melko tylsiä peruskuvia, mutta sopivat varsin hyvin HDR harjoitteluun. HDR muokkauksessa pyrin pitämään lopputuloksen suhteellisen realistisena. En halua aivan överiksi vetää, vaikka sekin tyyli on vielä jossain vaiheessa testattava. Kunhan tässä pääsee hieman paremmin sisään tähän HDR maailmaan, niin ehkä joku suunnitellumpi kuva on paikallaan.Tunnisteet:

2 kommenttia:

Anonyymi on 13. heinäkuuta 2009 klo 9.48

Olivatko nuo olevinaan "suhteellisen realistisia"? Jos olivat, niin harjoiteltavaa riittää.

Comment by Jutei on 13. heinäkuuta 2009 klo 19.56

Juu..harjoiteltavaa riittää kyllä. Puolustuksekseni voisin mainita että kuvat oli käsitelty kannettavalla ja nyt kun näitä pöytäkoneella katsoo, niin tuon ensimmäisen kuvan vihreät (ja vähän muutkin värit) kyllä hyppii silmille. Toinen kuva vastaa hieman enemmän sitä mitä pitikin. Ei siihen kannettavan näyttöön nähtävästi kannata hirveesti luottaa :)

Lähetä kommentti