Vko 10: Panoraama testi

keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009 / Lähettänyt Jutei /

Vähän myöhässä TAAS viikon kuva, mutta pitää yrittää ottaa aikataulua kiinni viikonloppuna.

Ostin tänään tuon aiemmin mainitsemani matkajalustan. Jalusta on siis kasaan taitettuna vain 30 cm pitkä, joten tämä kulkee mukana melkein takataskussa. Ensivaikutelma on ollut hyvä, vaikkakin 63 cm:n maksimi korkeus kuluttaa niveliä. Suhteellisen tukevasti pysyy Nikon D80 ja Sigma 18-50mm f2.8 tuossa nokassa, eikä jalusta pääse hirveästi keikkumaan. Painoa jalustalla on lasillista vajaa maitotölkki (788g) ja suositus kuorma 1,5 kiloa. 30€:n hintaan sisältyi yllätykseksi myös kantolaukku. Tosi hyvä ja edullinen ostos eirtyisesti reissaamista ajatellen!!

Viikon kuvana testasin tätä jalustaa ja otin panoraaman olohuoneestamme. Valaistuksena Nikon sb-600 ammuttuna katon kautta ja takaseinän kautta. Mukavan tasainen ja pehmeä valaistus tuli. En oikein tiedä miten suhtautua noihin vääristymiin, kun en ole panoraamakuvaukseen hirveästi tutustunut. Pitää varmaan ottaa netti kauniiseen käteen ja ottaa oppia panoraamoista. Tuo matto tosiaan pitäisi olla suorasivuinen (ainakin kun viimeksi tarkistin), mutta tämä kuudesta pystykuvasta kasattu näkymä nähtävästi vääristyy jonkin verran. Klikaten saat kuvasta suuremman ja näyttävämmän!

Tunnisteet:

3 kommenttia:

Comment by Hanna on 11. maaliskuuta 2009 klo 23.38

Onpas meillä kiva koti :) Kodikkaan valaistuksen oot onnistunut loihtimaan. Anterokin vahtii makuuhuonetta ja televisio näyttää suuremmalta kuin luonnossa! Hyvä jutein!

Comment by Anzku on 20. maaliskuuta 2009 klo 13.17

Ja yllättävän siistiä siihen nähden että jutei keskenään siellä majailee... ;)

Comment by Jutei on 20. maaliskuuta 2009 klo 15.58

Tää on pelkkä olettamus mutta tuossa kameran alla saattaa olla iso kasa kamerarompetta :)

Lähetä kommentti